Etter å ha ligget i sengen etter julemiddagene og etter å ha forspist meg på hjemmelaget marsipan og riskrem (hva var det jeg tenkte på?) og lagt slagplaner for et nytt og bedre spiseår, (Joda – våren, sommeren og begynnelsen  på høsten gikk veldig bra – og så raknet det litt. Det raknet faktisk MYE.) så kom jeg i prat med et av medlemmene på treningssenteret på morgenkvisten. Hun strever med vekten, til tross for fornuftig matinntak og ganske mye trening, og vi pratet litt rundt hvor urettferdig det er at vårt selvbilde skal defineres i så stor grad ut fra hvordan vi ser ut. Hvorfor kan vi ikke bare være fornøyd med å være friske og sterke? Et favorittordtak jeg har hatt i mange år har vært:’ Det er viktigere å være i fin form enn å ha fine former’. Jeg sier det. Men mener jeg det? Jeg tar meg selv i å ‘obsess’ over et par kilo for mye og irritere meg over ryggflesk…

Men så ble jeg minnet på diktet av sam Levenson som ble udeødeliggjort av Audrey Hepburn:

 

Time Tested Beauty Tips
‘For attractive lips,
Speak words of kindness.
For lovely eyes,
Seek out the good in people.
For a slim figure,
Share your
food with the hungry.
For beautiful hair,
Let a child run his or her fingers through it once a day.
For poise,
Walk with the knowledge you’ll never walk alone.
People, even more than things, have to be restored,
renewed, revived, reclaimed and redeemed;
Never throw out anybody.
Remember, if you ever need a helping hand,
you’ll find one at the end of your arm.
As you grow older you will discover that you have two hands;
one for helping yourself,
the other for helping others.’

Hvert år så velger jeg meg et ord som jeg vil ha som fokus i løpet av det kommende året. Ordene tidligere år har  vært ‘Imperturbable’, ‘Breathe’, ‘Remember’ og ‘Love’. I år så tror jeg ordet mitt må være ‘Selfless’. Litt mindre selvopptatt altså.

Og årets sitat får bli:

“People are like stained-glass windows. They sparkle and shine when the sun is out, but when the darkness sets in, their true beauty is revealed only if there is a light from within.”
Elisabeth Kubler-Ross
Jeg har litt jobb å gjøre med det indre lyset…
Julen er over. Det gikk fort. Det var ganske fredelig. Og snøfylt. Bilder kommer. Nå er det romjul. Benjamin og Jonah har reist av gårde til Bergen for noen dager. Bare Johannes, Celine og meg hjemme.  Gleder meg til noen rolige dager, til tross for jobb. Stille før stormen: Januar på ELIXIA. 😉