Jeg er litt i sitathumør for tiden.

Som skrevet i profilen min så beskriver jeg meg selv som skapveganer. Dvs. at i teorien så vil jeg gjerne være det, men i praksis får jeg det ikke alltid helt til. Siden jeg ikke er så glad i å lage mat i utgangspunktet, så blir det av og til litt overveldende å organisere separate måltider for meg selv og så resten av familien, siden jeg foreløbig ikke har klart å overbevise dem om fortreffeligheten av å spise i all hovedsak plantebasert. Men jeg gir ikke opp. Og i det siste har jeg fått uventet hjelp fra flere hold.

Boken ‘The Kind Diet’  og dermed kjennskap til nettstedet www.thekindlife.com.

Så en brosjyre jeg fant på yndlingsrestauranten min Resept; ‘Vegan: hvorfor og hvordan’, utgitt av Norsk Vegetarforening og nettverk for Dyrs frihet.

Jeg begynte å flørte med en vegansk livsstil i 2007, og da først og fremst ut fra et helseperspektiv. Resultatene lot ikke vente på seg. Huden min, fordøyelsen min, leddene mine, og som en bonus – vekten min – nøt godt av det. Men jeg gikk relativt stille i dørene. Det er faktisk ganske utrolig hvor provosert mange blir av mennesker som forsøker å leve sunt.

Etterhvert er  jeg blitt mer og mer opptatt av det miljømessige og dyrevennlige aspektet. At både helse, miljøvern, dyrevern og fredsarbeid kan kombineres er jo et skikkelig kinderegg! At det i tillegg er helt i tråd med min personlige religiøse overbevisning gjør det bare enda bedre!

Hør nemlig her:

‘World peace begins inside you – literally. In your body and mind. Global peace can only be achieved when the individuals living in the world recognize peace within themselves.
And food plays a big role in that. Food affects how you perceive the world, how angry you get at other drivers, how ossified your resentments become, how much your joints ache at the end of the day. Those things can make or break your inner peace. Luckily, we’re seeing that a varied plant-based diet will make your body more flexible, your mind more open, and your day-to-day expereince of life more peaceful…

…Yes, some of our problems need to be picked at in a laboratory, others must be hashed out in halls of government, but what shows up on the dinner table is the foundation of our lives – the base- and it’s most fertile soil in which to sow the seeds of peace. We all need good food, clean air, and clean water. Unless we breathe and eat and live well, how can we expect to live together peacefully?

I’m not sayin that by changing your diet the world is going to change overnight. But by taking care of your body and consciousness, you will impact everyone in your life – wether you see it or not. By choosing kindness as your creed, in how you treat yourself, the planet, and other creatures, you are expressing the greatest power you have. Instead of trying to achieve peace, you are peace. and that , my friend , is big.’
-Alicia Silverstone, ‘The Kind diet’

Og her:

‘The Lord works from the inside out. The world works from the outside in. The world would take people out of the slums. Christ takes the slums out of people, and then they take themselves out of the slums. The world would mold men by changing their environment. Christ changes men, who then change their environment. The world would shape human behavior, but Christ can change human nature.’
-Ezra Taft Benson, ‘Born of God’ 

Og her:

The home is the laboratory of our lives, and what we learn there largely determines what we do when we leave there.
-Thomas S. Monsen, Hallmarks of a happy home
Og her:

‘And blessed are all the peacemakers, for they shall be called the children of God.
-Jesus Christ, 3. Nephi 12:9

Og til slutt:

‘Fix it up, wear it out, make it do, or do without.’  og   ‘Reuse, Reduce, Recycle’.

Jeg har lenge sagt at som medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige burde vi være det mest miljøbevisste og fredelige folk på jord. Og det må begynne hjemme.

Så jeg skal fortsette å sykle så mye som mulig, fortsette å resirkulere, redusere forbruket mitt, (Ja – ok – sko også…),og lage mer mat fra bunnen av med ‘rene’ råvarer.

I am peace.