I dagens utgave av Stavanger Aftenblad fulgte det med et trendbilag. Johannes har alltid sagt at jeg er  enhver markedsførers drøm. (Det holder lenge at jeg er èn markedsførers drøm, nemlig hans, men nok om det…) Jeg er altså lett påvirkelig. Hvilket trendbilaget bekreftet. Av de 10 trendene behørig behandlet, kunne jeg nikke gjenkjennende til omtrent halvparten. Da er jeg altså halv-trendy?

Her er listen:

1. Selvdyrket mat.(Her er jeg noe motvillig trendy. Stor kjøkkenhage på landet bidrar til dette.)
2. Modne mødre. (Denne  er jeg ikke med på. Snart klar for barnebarn, og det er helt ok.)
3. Redusert forbruk og gjenbruk. (Jepp. Shopping er ikke yndlingshobbyen, og jeg digger Fretex og Vintage)
4. Opplevelsesbutikker. (Niks. Ref. ovenfor.)
5. Neglelakk. (Ikke denne heller. Vel. Nesten ikke. Jeg har faktisk kjøpt noen flere neglelakker i år enn før, men bruker dem sjelden..)

6. Blogging. ( Jepp. Holdt på siden 2006, så der var jeg faktisk tidlig ute!)
7. Fysiske utfordringer. (Trener jevnt og trutt, og ja, det hjelper å ha et mål – som halvmaraton’en jeg skal løpe senere idag.)

8. Epla/Etsy. (Nettsteder som selger kunsthåndverk. – Nja. Liker mest å titte, og har handlet litt…)
9. Rullende restauranter (Ikke så stort i Norge enda, men jeg får vel testet det ut i USA neste sommer.)
10. Nordisk kjøkken’s nye retninger. (Her handler det om mer grønnsaker, mindre kjøtt – og her er jeg helt ombord, skapveganer som jeg er. Både av hensyn til helsen, miljøet og dyrene.)

Og sånn apropos mat… Min største bekymring i forhold til halvmaraton idag har vært at løpet går på ettermiddagen, og jeg liker best å løpe om morgenen på nesten tom mage. Hvordan skulle jeg spise i forkant av løpet? Min kjære kollega Arnar anbefalte meg å spise en skikkelig frokost, med egg. Ikke hive innpå karbohydrater som alle andre sier, siden kroppen min ikke er vant til det.

Så selv om frokost for meg normalt består av frukt eller hjemmelaget müsli med rismelk, eller til nøds knekkebrød med makrell i tomat, så ble det varm frokost på meg idag. Eggerøre, med stekt champignon, løk og sukkererter, og tomat. Det var overraskende godt!

Jeg mangler jo konkurranseinstinkt fullstendig, så jeg har et relativt avslappet forhold til hele løpet. Og oppkjøringen har heller ikke vært optimal, pga. en liten magebug jeg pådro meg i begynnelsen av uken. Det nærmeste jeg har kommet trening denne uken har vært tur med Nemi. Så ambisjonene mine om å slå min egen tid fra forrige gang (5 år siden) er justert noe ned. Jeg skal fullføre. På omtrent samme tid som sist.

Været er nydelig, om enn litt kaldt. Skoene er innløpt, og treningsklærne klare. Det blir en fin tur.

Og ikveld skal jeg på konsert med gode venninner og høre Solveig Slettahjell på konserthuset. Har hørt henne èn gang før, på julekonsert i St. Petrikirken. Det var fantastisk, så det blir nok bra. (Så kan Johannes bare seile sin egen sjø – bokstavelig talt. Han er nemlig på mini cruise i Middelhavet denne helgen.)