Click here to go to the English translation of this post.

Litt over halvveis i ferien, og nytt av året er tilgang til internett på hytta. Dermed blir det en lørdagslinkliste i juli også. Blandede følelser for akkurat det.  Nettilgangen altså, ikke linklisten.

 1. For ikke å dovne aldeles hen i hengekøya, så har jeg funnet et enkelt og greit treningsprogram som ikke krever noe utstyr, annet enn en trapp og en benk. Jeg har tweeket det bittelitt. Jeg tar 30 sekunder på runde 1, og øker til henholdsvis 45 og 60 på rundene to og tre. Sammen med (nesten) daglige runder rundt øya, sørger jeg dermed for at jeg kan tillate meg å nyte et par av Johannes’ berømte hjemmelagde milkshaker uten altfor dårlig samvittighet.
 2. Sommerlektyren. Jeg er nettopp ferdig med denne boken, og skal i gang med denne.
 3. Fant denne superenkle og gode oppskriften på Blomkål Tabbouleh her. Den var kjempegod, selv uten oliven, og vil garantert bli laget igjen snart. Ypperlig som en lett lunsj for seg selv, eller som tilbehør til grillmaten.  IMG_3157
 4. I do… I do not. Bølgene har gått høye på det store Internettet etter at amerikansk høyesterett avgjorde at homofile og lesbiske nå skal få gifte seg i alle de forente stater for noen dager siden. Jeg har forholdt meg rolig. Jeg bor i Norge, og her har vi levd godt med en lovgivning som tillater dette i mange år. Men jeg syntes at denne kommentaren var en av de bedre. Den er litt lang, men forfatteren forklarer forskjellen på ‘human rights’ og ‘civil liberties’ veldig bra.
 5. Fordelen med unge voksne barn, er at man introduseres for mye bra musikk man ellers ville gått glipp av. For øyeblikket er James Bay favoritten.
 6. Mødre og døtre. En gang i et annet århundre, skrev jeg særoppgave om mor og datter forhold i norsk litteratur. Det var deprimerende. De var uten unntak trøblete. Jeg har alltid hatt et særdeles godt forhold til min mamma, og var dermed litt overrasket. Men denne uken fant jeg en artikkel om hvorfor mor og datter forhold er så vanskelige – og kunne konkludere med at mitt gode forhold til Celine, som jeg har tatt litt for gitt – fordi det var alt jeg kjente fra min oppvekst – nok er hennes fortjeneste, mer enn min. Typisk nok finner jeg ikke artikkelen igjen. Derimot fant jeg denne testen. Og denne 15 punkts listen om hvordan man evt. kan forbedre forholdet.  FullSizeRender (6)
 7. Mitt nye leketøy. Så nå ønsker jeg meg noen slike. Må bare finne noen som leverer til Norge først.
 8. Er du i Stavanger i dag, bør du få med deg The Real Neils foajékonsert i konserthuset kl. 1300.
 9. De som kjenner meg vet at jeg er i overkant opptatt av flyktningeproblematikk. Denne korte videoen fra Gapminder forklarer på litt over to minutter hvor latterlig det er at vi her hjemme krangler om hvorvidt vi skal ta imot 8000 eller 10 000 flyktninger fra Syria. Og  disse grafene viser omfanget av utfordringen. Dette er vanskelig. Hjelpe dem der? Hjelpe dem her? Ja, takk – Begge deler!
 10. Jeg er sikkert en av de siste som har fått dette med meg, men disse alternative superhelt og prinsessetegningene er geniale!
 11. Hjemmelaget ingefær limonade. Say no more!

God helg og fortsatt god sommer! Nå logger jeg av!Lover!

 

IMG_3153