Det er lenge siden jeg har skrevet noe skjønnhetsrelatert på bloggen, så jeg tenkte jeg kunne avslutte sommeren med å dele en aldri så liten ikke så hemmelig hudpleiehemmelighet.

Jeg har snill hud. Den volder meg lite problemer. Med unntak av noen pigmentflekker, og litt tørr hud på albuene hvis jeg spiser for mye sukker, så oppfører den seg ganske bra.

Jeg kan ikke ta så mye av æren for det, og alle som har sett mammaen min, både som ung og mer nylig, skjønner hvorfor. Her snakker vi eksepsjonelt gode gener, som jeg har vært så heldig å arve i hvert fall noen av.

 

Mamma i slutten av tyveårene

 

Mamma, 70+

 

Nåvel. Bittelitt av æren tar jeg likevel. Jeg har aldri røykt, og aldri drukket. Jeg spiser relativt sunt, har et stort inntak av frukt og grønt og drikker  mye vann. Det er klart det hjelper…

Men jeg er dørgende lat. Eller kanskje vi skal kalle det ‘low maintenenance’ heller? Jo, vi kaller det low maintenenance.  Jeg gidder rett og slett ikke bruke særlig mye tid på hudpleie. Og jeg gidder i hvert fall ikke bruke mye penger på det. Samtidig er jeg relativt forfengelig. Jeg vil jo se så bra ut som jeg kan, tross alt.

 

 

I mange år brukte jeg religiøst Clinique sine hudpleieprodukter. Enkelt system, ikke så dyrt, trygge produkter. Men for noen år siden, da jeg så smått begynte å interessere meg for en noe mer holistisk livsstil, kom jeg over en anbefaling om å bruke Ricinusolje og olivenolje som hudrens. Det skulle dessuten eliminere behovet for fuktighetskrem. Alt i ett, og helt naturlig – uten kjemikalier. Det syntes jeg hørtes besnærende ut.

 

 

Så jeg testet det ut. Litt uvant i begynnelsen, men det stemte bra. Det renset effektivt, og jeg trengte ikke fuktighetskrem lenger. Etterhvert leste jeg at ricinusoljen  ikke nødvendigvis måttes blandes med olivenolje heller. Man kunne bruke både kokosolje, mandelolje eller aprikoskjerneolje f.eks.

Et annet tips jeg plukket opp var at nypefrøolje skulle være så veldig bra for huden. Den motvirker rynker og solskader, og reduserer arr. Det viste seg vanskelig å få tak i den i Norge, men etterhvert fikk jeg tak i denne. Og det siste året har jeg kunnet kjøpe SunVita sin i helskostbutikken – litt billigere også.

 

 

Den bruker jeg mer som en kur i ny og ne, eller som en ‘nattkrem’.

Dersom man har normal hud, kan man blande ricinusoljen med den andre oljen ca. 50/50. Har man tørr hud, bruker man 1/3 ricinusolje. Har man fet hud, bruker man 2/3 ricinusolje. Huden min er nokså normal, så jeg bruker en 50/50 blanding, og for tiden bruker jeg mandelolje, fordi jeg liker lukten. Jeg heller blandingen over på en egen flaske med helletut, så det er enkelt å påføre. Jeg tar en ca. kronesstørrelse dæsj i hånden, smører på ansiktet før jeg går i dusjen, væter en vaskeklut med varmt vann og vasker oljen av igjen i dusjen. Et voilà.

Enklere enn det blir det ikke.

 

 

Jeg sparer penger, tid og miljøet. Skikkelig kindereggløsning altså! Jeg trenger nemlig ikke bruke bomullspads lenger heller!

Og huden min? Den er snillere enn noen gang.