Vinterlys i Fargegata
Se video av tenningen av Vinterlysene i Fargegata. Foto: Joanna Bjerga

 

Over 6000 personer hadde meldt sin interesse på Facebook for å overvære tenningen av vinterlysene i Fargegata torsdag 11. oktober.

Om ikke alle 6000 kom, var det likevel svært trangt om plassen i den populære gatestubben i Stavanger som på folkemunne kalles Fargegata, rett før klokken 20 torsdag kveld.

Noen tenker vel at det er litt tidlig å tenne julelys i oktober, men dette er altså ikke julelys, det er vinterlys, får vi presisert.

De skal da også få henge oppe hele vinteren; faktisk helt frem til april.

 

Helt siden 2013

Det er det sjette året det tennes vinterlys i Fargegata.

Noen av utestedene i gata stilte med stekte vafler og lapper, og kvinnekoret Kløverdam sang en medley av gamle Stavangerviser, mens både store og små ventet på nedtelling og tenning av lysene.

Fargegata har på få år blitt en av de mest populære attraksjonene i Stavanger sentrum, godt hjulpet av sosiale medier. Det var heller ikke få mobiler i sving torsdag kveld for å dokumentere og dele begivenheten.

 

Rolig kveld ellers

I resten av sentrum var det flere butikker som holdt langåpent, i håp om å tiltrekke seg noen av Fargegata-gjengerne, men det var ganske rolig alle andre steder enn akkurat der lystenningen fant sted.

Været må vel også  kunne sies å ha vært på arrangørenes side. Den milde oktoberkvelden gjorde sitt til at nedbørsrekorden fra tidligere i uken fort ble glemt.