Altså. Tidsklemmen tok oss i år. For første gang på 10 år så klarte vi ikke skrive julebrev i tide, og heller ikke lage bildemontasjen som vi pleier. Dermed tyr vi til ekstreme midler. Blogger kan være gode å ha.
Grunnen til denne sendrektigheten? Tja. Vi har vel egentlig ikke hatt det travlere i år enn før. Tror heller at vi etter gjennomlesing av de siste årenes julebrev fant ut at vi var i ferd med å gjenta oss selv. Det har ikke skjedd så mye spennende hos Bjergaene i 2007, og ikke tok vi så mange bilder i år heller.
Men litt er det jo. Og siden enkelte julebrevmottagere (les: Øyvind Ruus og et par gamle damer i England) insisterer på at vi må skrive i år også; her kommer høydepunktene…

Den observante leser vil se av bildene at ihvertfall 1 av juleønskene ifjor gikk i oppfyllelse. Ikke før februar, men dog. Familien Bjerga har fått hund. Hun heter Nemi, er en blanding av Border Collie og Golden Retriever, og omtrent så vimsete og leken og kjælen som man kan forvente seg av et dyr i Bjergahusholdningen – der 6 personer brøler ut forskjellige kommandoer og ikke klarer å være konsekvente i mer enn fem minutter. Hvorfor denne helomvendingen? Vår kjære katt Muffe rømte til Ragnhildsgaten – Haraldskroken var tydeligvis ikke fornemt nok – hvor han ble adoptert av en hyggelig familie. Etter et par måneder uten dyr i huset, og lesing av hundebøker i smug, var mor i huset klar. For å si det sånn; Far var ikke akkurat vanskelig å overbevise.

Johannes nådde opp til toppen av Kilimanjaro, matforgiftning og høydesyke til tross, og speider stadig etter nye høyder. Men han holder seg på bakkenivå inntil videre, for han har litt for mange jern i ilden lokalt.Ellers er vi alle blitt ett år eldre. Og mer sier vi ikke om den saken. Bildet av mor forteller vel hva hun synes om akkurat det. (Hun unnet seg en hel dags midtlivskrise.)

 

Til jul i år samles hele Henriksenklanen i Stavanger; 26 mann og to hunder. Det kan bli meget livlig. Men mest gøy, for det er kjempelenge siden alle befant seg i samme land på en gang.
Vi gleder oss til det, og ønsker dere alle en riktig god jul og velsignet nytt år – fra Bjergabønsjen på Madla