Så sendte jeg min kjære avgårde til Hamburg, og gikk igang med mitt hemmelige male kjøkken prosjekt. Etter samtale med den hyggelig mannen i Byggmix’en på Madla, ble vi enige om å ikke bruke overmalingstapet, men heller vaske, sparkle, pusse og så male tapeten. Så torsdag vasket og sparklet og pusset jeg veggene. Så dro jeg på jobb klokken fem og hadde varetelling til halv elleve, kom hjem og pratet med Celine til halv ett og så sto opp igjen fem og var på jobb til to. Jeg burde jo ha sovnet stående, men jeg var så oppglødd over prosjektet at det gikk helt fint!

Fredag etter jobb satte jeg maskeringstape på vinduene og listverket og skapene, og malte et strøk med heftgrunn.

Lørdag sto jeg relativt tidlig opp og begynte å male. Jeg hadde vært litt i tvil om fargen. Siden kjøkkeninnredningen egentlig er hvit – men noe gulnet nå – var jeg redd for at helhvite vegger ville vise enda bedre hvor ille kjøkkeninnredningen så ut, så jeg valgte heller en Kaffe Latte farge – som brøt litt, men som likevel var veldig lys og nøytral. Etter første strøk, fikk jeg tid til å trene og gjøre litt rent mens jeg ventet på at malingen skulle tørke. Og så malte jeg et strøk til. Og hang opp klokken og den nye liftgardinen.

Og innså at alt  ble veldig blasst… Hmmm. Men jeg er likevel fornøyd med innsatsen og resultatet. Og hvordan reagerte Johannes? Jo, han var selvfølgelig litt oppgitt over at jeg hadde gjort det uten å si noe, men synes jeg hadde gjort en god jobb, selv om han ikke var overbegeistret for fargen og syntes det ble for blasst. Hans forslag var å heller sette opp gardiner i en kontrastfarge – gjerne noe grå/blått – og jo mer jeg tenker på det, jo mer enig er jeg. Så gardinen blir nok byttet ut. Og klokken? Jeg var kjempehappy til å begynne med, men så fant jeg en nesten identisk på Jysk til 69,90 (!) Typisk. Alle de andre jeg har sett har kostet mellom 500 og 1000 kroner, så jeg syntes jo jeg hadde gjort et kjempekjøp til 279,- . Oh well. Litt nedtur, men mest opp.