Click here for English translation

Det har vært en interessant uke. Jeg er veldig glad for å kunne fortelle at svigermor ser ut til å komme seg igjen etter hjerneslaget hun hadde på mandag. Hun snakker og er mer våken for hver dag som går. Det har vært rørende å se svigerfars omsorg og omtanke for henne disse dagene. Han fylte 94 år på mandag. Han er 8 år eldre enn henne, og uttrykte overraskelse da hun brått havnet på sykehuset. ‘Jeg hadde nå trodd det ville skje med meg først…’, sa han med tårer i øynene. Selv om han ikke alltid husker hvem vi er, eller hvor han skal gå, eller hvilken dag det er, så er han alltid tydelig på hvem han er. ‘Det er jeg som er mannen hennes’, sier han til alle sykepleierne som kommer innom rommet for å se til svigermor. ‘Det er kjæresten min som ligger der.’ Hele tilværelsen hans defineres ut fra ekteskapet og forholdet deres. Det er vakkert, og litt vemodig.

Og her kommer lørdagslisten. Litt sånn ymse fra verdensveven.

  • Sånn apropos det å bli gammel og nærme seg døden. Når er det på tide å slippe taket? 
  • Det er høysesong for rapporter om etterlatte barn og dyr i varme biler. For noen år siden leste jeg en artikkel som gjorde enormt inntrykk på meg. Hver gang jeg hører om et nytt tilfelle, tenker jeg på den. Å glemme et barn i en varm bil er tragisk, men er det kriminelt?
  • NASA har funnet en planet som ligner på vår. Men den er nok for langt unna til at vi kan kalle den en Plan(et) B! Vi bør nok likevel ta vare på den vi har! Jeg lo godt av  denne Louis CK videoen ( men hvis du ikke orker banning, la vær å se den.)
  • Dette traff meg på mange nivåer – som, mor, som datter, som arbeidstager…
  • Med yngstemann på vei til universitet, syntes jeg dette var interessant.
  • Lyst å lære koding? Gratis, interaktivt nettbasert kurs her. Kjempegøy!
  • Synes du tiden går fortere og fortere jo eldre du blir? Du har rett.
  • A Frog in the Fjord slår til igjen: Merkelige ting nordmenn gjør på jobb-møter.  
  • Denne boken har jeg absolutt tenkt å lese. En av kommentarene jeg fikk om Elines historie, var nettopp at stemmene til de som forlater sin tro alltid er høyere enn de som velger å bli, og at det er lett å anta at alle de andre bare ikke har tatt tak i tvilen sin enda…

Når jeg ser på listen nå, så ble det kanskje litt vel mye ‘livet og døden og arbeidsledigheten’, men sånn er det. God helg likevel!