Det er ikke så ofte jeg skriver om ting jeg lager her på bloggen lenger. Men de siste dagene har jeg vært litt mer kreativ enn vanlig.

Jeg er ikke sånn superfan av Halloween. Jeg tenkte vel lenge at det var en litt kunstig og importert amerikansk greie, og et påskudd til å bruke altfor mye penger og spise altfor mye godteri.

Men med et barn som hadde bursdag den 30. oktober, ble det likevel en god del Halloween bursdager opp gjennom årene, og motstanden min mildnet litt etterhvert. Jeg har både pyntet vindfanget med pappskjelett og laget utskårne gresskarlykter,  hengt opp fake spindelvev og kjøpt haugevis med bittesmå plastedderkopper som lå strødd utover i månedsvis etterpå. Og noen kule kostymer ble det jo. Men det var før, da ungene var mindre.

Thanksgiving derimot, se det er en tradisjon jeg mer enn gjerne skulle importert og adoptert fra USA.

Nå er det vel slik at vår julaften i Norge ligner mer på Thanksgiving enn en tradisjonell amerikansk jul, men uansett: tanken på å gjøre hele november måned om til en takknemlighetsmåned, den appellerer til meg.

Jeg ble  inspirert av et instagram bilde som Stacy Julian la ut, og bestemte meg for å lage noe lignende til peishyllen vår. Jeg brukte Rhonna Designs Appen, og så printet jeg den rett og slett ut og satte den inn i rammen som jeg vanligvis bruker til et påskebilde. Teksten er fra en av mine yndlinssalmer som det er internasjonal copyright på…

 

Thanksgiving 2

 

En annen idé jeg fant, på Pinterest selvsagt, var stiliserte planke-gresskar. Her er utgangspunktet. 

Jeg fant tre resteplankebiter i vedhaugen, og brukte helt vanlig trelim.

 

pumpkins1

 

Så plukket jeg ut tre scrapbbooking ark i passende farger, og tegnet rundt klossene og klippet ut. (Klipp litt innenfor strekene.)

 

pumpkins2

 

Så penslet jeg papiret og klossene med trelim og festet papiret på klossene og lot dem tørke.

 

pumpkins 3

 

pumpkins 4

 

pumpkins5

 

Da de var helt tørre, pusset jeg lett over kantene med fint sandpapir. Så slo jeg i noen kobberspiker i toppen, og knøt litt grønne sløyfebånd rundt spikeren. Et voilà!

pumpkins6

 

Jeg synes de ble kjempesøte. 🙂

Gjengen hos the Small Seed har laget et kjempefint opplegg for November, med et ‘Thanksgiving Tree’, der man fester et høstblad for hver tjeneste man utfører for noen andre. Her er link, hvis noen er interessert. Dersom barna hadde vært mindre, ville jeg nok prøvd meg på det.  Jeg elsker idéen med å gjøre noe for noen andre og på den måten vise takknemlighet for alt man selv er velsignet med.

Jeg skal selvfølgelig prøve å gjøre noe fint for andre i november jeg også, selv uten et eget tre,  og så tenkte jeg at jeg skulle dra frem takknemlighetsdagboken min igjen, som er blitt litt forsømt de siste månedene. Det er utrolig hvor mye en takknemlig holdning kan påvirke hele tilværelsen!

Jeg drister meg til å dele teksten fra salmen her, til tross for copyright…

 

Fordi jeg er blitt meget gitt, må jeg og gi.

Mitt liv er rikt på grunn av deg, du står meg bi.

De gaver jeg har fått av deg,

med gavmild hånd de deler jeg,

med dem som trenger hjelp fra meg.

 

Fordi jeg har fått mat og ly og meget mer,

må jeg straks lindre andres nød når jeg den ser.

Jeg huser den som trenger til,

mitt enkle brød, min lune ild,

at noen hjelper og er snill.

 

Fordi jeg er velsignet ved din kjærlighet,

vil jeg gi andre trøst, og hjelp og vennlighet.

Jeg vil i gjerninger og ord, gi hjelp til dem hvos nød er stor,

slik vil min hjelp bli mer enn ord.

 

(Grace Noll Crowell)

 

Ha en fin og takknemlig november! (Ikke bare tirsdag!)