Click here for English version.

Jeg har hatt bloggstinens i en hel uke. Bloggen kræsjet sist fredag etter en oppdatering, og det tok adskillig lenger enn jeg trodde å få den oppe og gå igjen… Men nå er jeg på plass igjen, akkurat tidsnok til en ny Lørdagsliste. Yoohoo!

  • Selv om det ikke har vært noen oppdateringer på denne bloggen på et par uker, så har jeg faktisk blogget likevel. Jeg ble spurt om å skrive et innlegg til LDS Earth Stewardship sin blogg. Så det gjorde jeg. Men siden jeg som vanlig slet med å skrive kort og konsist, så ble innlegget delt i to, og de ble publisert med noen dagers mellomrom. Du finner dem her og her.
  • Via LDS Earth Stewardship ramlet jeg inn på nettsiden tilNo Poor Among Them, og ble så glad! Jeg elsker når jeg oppdager organisasjoner som ikke bare snakker om å gjøre noe med verdensproblemene sånn som politikerne, men faktisk gjør noe også!
  • Fra deres nettside havnet jeg over på KIVA.org – en organisasjon som gjør det mulig for deg og meg å bli involvert i mikrolån! Jeg har lenge vært fascinert av hvordan mikrolån gjør det mulig for mennesker i utviklingsland å løfte seg selv og familiene sine ut av fattigdom – men jeg har ikke visst hvor enkelt det var å kunne bidra selv!
  • Det har vært mye i media om flyktningekrisen verden opplever for tiden, og jeg har lagt ut link om det før. Idag kunne vi lese om en forlatt lastebil i Østerrike med 71 døde flyktninger i lasterommet som sannsynligvis ble kvalt av mangel på oksygen. På grensen mellom Ungarn og Makedonia er det unntakstilstand, og de greske øyene er fullstendig overveldet av det store antallet flyktninger som ankommer sjøveien. Det er lett å bli både kynisk og apatisk i møte med så store utfordringer – derfor blir jeg glad når jeg kan lese om organisasjoner og enkeltpersoner som bretter opp armene og tar et tak. Alle monner drar, heter det. Og jeg føler at jeg gjentar meg selv i det uendelige. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! 
  • Så over til noe helt annet og mye mer lystbetont: ‘Uptown Funk’ sunget av filmer (!) (Hjelp, for en jobb!!!) og disse tre flinke franske jentene med en Acappella versjon av sommerens hits. Ja, takk!
  • Siden det nylig har vært skolestart, kunne det kanskje passe med en oppdatering av skolens telefonsvarermelding?  Hysterisk bra.
  • Hva to religioner kan fortelle oss om dagens datingkrise….
  • Nye bloggere som er addet til favorittlisten min siden sist: Meg Conley og Allison Kimball. Sukk. Flinke damer, altså.
  • Og så en aldri så liten quiz til slutt: Hvor mange av disse klassiske barnebøkene klarer du å identifisere ut fra pikselerte forsidebilder?  

 

Nedstrandsfjorden
Nedstrandsfjorden

 

Riktig god helg! Jeg skal se denne filmen ikveld. Gleder meg. 🙂