Click here to go the English translation of this post. 

Strikking er ikke min sterke side. Mitt siste og eneste forsøk på å strikke en genser, havarerte da èn arm gjensto på en blå bomullsgenser planlagt til toårige Simen,  og som til slutt hadde ligget så lenge i håndarbeidskurven at den ikke engang  ville passet lillebror Jonah som var 6 år yngre… Det har ikke manglet på tilbud om veiledning. Svigermor har strikket kofter og luer og vanter og forsynt barn og barnebarn med herlige hjemmestrikkede raggsokker hver eneste jul, alt strikket med jevne og fine masker og full kontroll. Men akkurat som de grønne fingrene ikke lot seg overføre på magisk vis til meg, så har strikkegenet også hoppet elegant bukk over meg.

Men jeg kan jo strikke. Rett fram og tilbake, liksom. Så da de unge kvinnene i menigheten vår ga seg i kast med et tjenesteprosjekt der de skulle strikke lapper på 20 x 20 cm som skulle sendes til organisasjonen ‘Knit a Square, så tenkte jeg at jeg kunne bidra.

Så nå er jeg blitt en sånn som strikker. En sånn som sitter i ferjekø med strikketøy, eller som sitter i sofaen på fredagskvelden og ser gullrekkka med strikketøy i fanget og lesebrillene på, og føler meg litt nyttig og litt prektig. Og litt gammel.

Det er faktisk ganske avslappende og beroligende – særlig siden jeg ikke trenger å telle masker eller følge med på noe mønster. Og èn lapp klarer jeg jo på noen timer, så jeg ser at min lille lappehaug vokser. Og det er jo litt fint.

01fce66bca5d115b4c5fc26fa394897ff7cbeb44c0_00001

Lappene strikkes altså til organisasjonen Knit a Square. Lappene blir sydd sammen av frivillige, til tepper som doneres til barn på barnehjem i Sør Afirka som har mistet foreldrene til Aids. Man tenker kanskje at ulltepper ikke er nødvendig i Sør Afrika, men det kan faktisk bli ganske kaldt, og barna sover ofte rett på gulvet. Teppene er dessuten ofte den eneste personlige eiendelen noen av barna har.

Jeg vet det finnes andre organisasjoner her hjemme som man kan strikke til – f.eks små luer til prematuravdelinger. Men selv om babyluer er enkelt, så er det for vanskelig for meg. Lapper får jeg til. Så da blir det lapper. Målet mitt er 35 stk. for det er det som trengs til ett teppe. Noen andre som vil strikke med meg?